Reiserute

Her kan du følge vår reise til Sør-Afrika (Cape town), Sør-,mellom-Amerika,(Brasil, Argentina, Guatemala, Cuba, Mexico) og til slutt California og NY :)

onsdag 4. mars 2009

Buenos Aires og iguazu falls :)

Da var det paa tide med litt oppdateringer! :)

Har endelig kommet oss til hektene igjen etter karnevalet, og er klar for aa skrive litt igjen, hehe.

Flyet fra salvador til BA gikk 0600, saa det betyr at det ble en overnatting pa flyplassen i salvador, tusen takk til Henrik for monopol spillet :) Vi valgte aa overnatte paa flyplassen for aa slippe aa gaa i de tomme karnevalgatene klokken 0400 om morgenen med alle verdisaker. Saa til alle dere der hjemme som bekymrer dere; vi er forsiktige gutter! :)

Sa var det Buenos Aires.
Etter noen timer paa fly ventet enna en god time i taxi.. vi fant nemlig ikke minibank pa flyplassen. Derfor ble vi kjorende rundt med en taxi sjafor, som ikke var saerlig god pa engelsk, pa leting etter minibank. Vi fant flere banker, men alle var stengte eller tok ikke visa kort. Til slutt ga vi op og bestemte oss for aa dra til Hostellet som Siri hadde booket for oss. Der fikk vi veien til en minibank, og fikk til slutt tatt ut penger. Det viste seg at i alle de banken Jens mente var stengt saa skulle man bare dra visa kortet utenfor doren og saa var det bare til aa stige paa. Det kostet oss 140 pesos aa finne ut av :)

Tilbake paa hostellet og klare for aa sjekke inn moter vi Siri. Det viser seg at Siri ikke har faatt bagasjen sin, kjipt. Men Siri kjoper seg tidenes party antrekk og er ikke redd for aa dra ut i de samme klaerne flere ganger! :) Det skal sies at de forste dagene har bestaatt av mye morro og festligheter.. Buenos Aires er stedet for den som liker aa gaa ut og spise klokken 11, og som er klar for aa danse ut i de sene morgentimer(7-9, hvor 9 er vaar rekord, hehe).
Men litt annet har det blit tid til ogsa.. Vi har vaert aa sett pa gravplassen til Evita Perron, og haugevis av andre, hehe. Sa paa sondag var det en tur paa marked. DEt endte ganske braat, for med en gang vi gikk ut av taxidoren sa begynte det aa stri regne, og dermed var det ikke mer marked. Vi satser paa bedre vaer neste sondag! :) Siri og magnus har ogsa hvert en tur i La Bocca, den fattigere delen av BA. Her var det tango dansing i gatene, og alt du kan tenke deg naar du tenker paa BA og Argentina! Kommer nok en tur tilbake ditt ilopet av uken.

Pa lordagen feiret vi bursdagsbarnet Magnus, selvom sondag var den rette dagen. Tenk at gutten har blitt 24 ar :)
Kvelden ble feiret pa Asia de Cuba med god mat og drikke, etterfulgt av Pascha med eget bord og en flaske med god drikke! :) Kvelden endte klokken 9, og soloppgangen ble fulgt fra terrassen pa utestedet! Degen etter som er den opprinnelig bursdagsdatoen ble feiret paa en restaurant vi syntes hadde sett saa koselig ut. Koselig var det ogsaa, men det viste seg at restauranten var litt i det erotiske hjornet da vi fikk menyen og flere kjonnsorganer dukket opp inni menyen som inneholdt bade erotiske noveller og bilder. Dessuten var navnet paa alle matretten erotisk. Her var det ogsa vanligvis show og hele pakka, men desverre, eller heldigvis, var det ikke show denne kvelden. Maten var ihvertfall veldig god, og vi koste oss! Og det er nok en bursdagsmiddag man ikke glemmer med det forste!

Akkurat naa befinner vi oss i Porto Iguazu, hvor vi bor paa hostel Iguazu falls. For de som ikke vet hva Iguazu falls er, sa er det et helt vanvittig fossefall. Med fosser saa langt du kan se! Igaar var vi aa besokte den brasiliankse siden av fossefallet! Det er det mest fantastiske vi noensinne har sett alle 3. Luftfuktigheten var helt syk, sa det kunne like gjerne vaert vi som var fossefallet full av svette, hehe. Vet ikke om vi skal skrive saa mye mer om det, bildene som vi haaper aa fa lagt ut etterhvert kommer til aa beskrive godt hva vi saa og opplevde! :)

I dag har vi vaert paa den argentinske siden av fossefallet. Og som ikke garsdagen var spektakulaer nok, sa var dagen i dag helt uoverkommelig! Vi ble hente med minibuss klokken 0800 pa morgen, og dermed gikk turen til Nasjonalparken. Her ble vi guidet rundt av var guide Carlos! (Ikke Tequilla tequilla hjem til Juan Carlos, desverre for Siri. Veldig intern humor, beklager) Her faar ogsaa bildene tale sitt, men maken til naturoplevelse har vi aldri opplevd noen av oss!! Vi var ogsaa paa baat tur her, noe som var knall artig. Det kostet 150 pesos per pers, men det var verdt det da vi satt i baaten og bokstavelig talt dusjet i flere av fossefallene! Klissvate men med et kjempestort smil rundt munnen, dro vi hjem til Hostellet!
Saa til alle dere som lurer paa hvor dere skal dra for aa oppleve vakker natur.. da er Iguazu Falls et must!!!! ANBEFALES!!!!

Imorgen gaar turen tilbake til BA, for litt mer tango, biff og gode viner! Bussturern tar 19 timer, men er ikke sa ille for bussene er utrolig bra. 3 serveringer med mat, vann, brus og vin til maten :) Det er ikke feil!

Resten av oppholdet i Buenos Aires skal vi tilbringe paa hostel Millhouse! Og deretter gaar turen videre til Mexico paa tirsdag!

Haaper alle overlever snoen hjemme, og at vaaren og paaskevaer tar over snart! Svette og glade klemmer fra Jens, Magnus og Siri