Reiserute

Her kan du følge vår reise til Sør-Afrika (Cape town), Sør-,mellom-Amerika,(Brasil, Argentina, Guatemala, Cuba, Mexico) og til slutt California og NY :)

lørdag 4. april 2009

Guatemala, Cuba, Mexico

Naa er det lenge siden vi har oppdatert bloggen!
Det har blitt litt for mye "manana" i det siste, det vil si at alt har vaert for mye tiltak aa skrive. Fort gjort naar man har saa lenge ferie.

10 Mars sa vi hade til Siri, ganske kjedelig i og med at vi hadde det vanvittig morsomt i Argentina, men naar man har saa mye spennende i vente saa er det ikke saa vanskelig aa omstille seg. Kort oppsummert for Argentina saa fikk vi absolutt festet fra oss, spist sene og gode middager og opplevd flere ulike bydeler i Buenos Aires med hver sin sjarm, markedet i San Telmo med musikk og tango i gatene, La Boca med kunst, musikk og fargerike hus, kreative Palermo og litt mere busy microcentro! Vi koste oss hvertfall helt vanvittig og Buenos Aires maa bare oppleves!

Videre dro vi til Guatemala etter tidenes flydag med stopp i Peru og Costa Rica. Da vi endelig ankom Guatemala City var vi slitene og trotte, saa vi booket oss inn paa et hostell inntil flyplassen. Noe som betydde enda mindre sovn paa grunn av flytrafikken hele natten.
Dagen etter skiftet vi hostell hvor de hadde et reisebyraa som kunne hjelpe oss med videre planlegging. Da endte vi opp med aa bestille tur til Cuba med avreise dagen etter! Senere dro vi til en kjempe fin by som heter Antigua. Der var det brosteingater, mektige kirke ruiner, hus i knasje farger, frodige parker og en vulkan som overvaaket byen. Veldig spesiell og fin by.
Det var det vi rakk i Guatemala foer karibien sto for tur. Vi var veldig klare for aa komme oss paa stranden igjen og foele den karibiske stemningen.

Det eneste som var litt stress var at vi ikke hadde booket noe sted aa bo de foerste nettene, noe som Cubanske myndigheter egentlig krever. Det endte opp med at vi ringte en som drev Casa Particular( som betyr at man bor hjemme hos en cubansk familie). De kunne skaffe oss et sted aa bo i Havana, saa da ble vi litt roligere.

Heldigvis gikk alt smertefritt og Cuba laa foran oss i 12 dager. Vi ankom leiligheten i Havana hvor mor og soenn med hans kone bodde. Spennende aa komme saa tett inn paa det cubanske folk. Bestemor laget frokost og stelte for oss, det var egentlig veldig deilig aa bli vartet opp litt.
Etter kort tid og ellers ganske uforberedt paa hva som ventet oss i Cuba orienterte vi oss ganske raskt. Havana er noe helt for seg selv. Storslaatt arkitektur og flotte bygninger. Man kan selvfoelgelig se at de har blitt litt slitene etter storhetstiden foer revolusjonen. Men det har ogsaa sin sjarm. Det var selvfoelgelig de store amerikanske bilene fra 50 tallet med baade kvinnelige og mannlige sjaafoerer med dampende tjukke sigarer overalt.
Det tok ikke lang tid foer vi skjoente at dette blir noe helt annet enn hva vi har opplevd foer.
Kvelden ble tilbrakt paa promenadegaten Malecon hvor vi delte en flaske rom og kom i prat med de lokale. Veldig morsomt aa hoere hvordan de har det og hvor interessert de er i aa hoere hvordan det er utenfor deres verden. Men selvfoelgelig med en baktanke om aa faa litt gratis drikke. men det var vel verdt aa dele litt for aa hoere hvordan det er aa bo paa Cuba.

De neste dagene ble tilbrakt paa strendene i Playa del Este like utenfor Havana. Det var etterlengtet og vanvittig deilig aa bade og sole oss litt igjen. det ble veldig late og avslappende dager. Videre dro vi til Trinidad paa den karibiske siden. Kort fortalt ble vi overfalt av folk som ville at vi skulle bo hos dem og endte opp et sted som viste seg aa vaere veldig bra for bare 15 CUC om natten( myntenheten paa Cuba =), blitt mye daarlig humor med det ) Fikk frokost for 4 CUC med frukt, juice, kaffe, omelett, rundstykker og paalegg. (1 cuc er 7 kr) Men det er absolutt ikke billig paa Cuba, noe som overrasket oss ganske mye. Det ble mye god salsa musikk og morsomme kvelder i Trinidad. Vi hadde ogsaa noen deilige dager paa stranda. Ble bare litt lei av aa bli spurt om aa kjoepe sigar, bytte klaerne vaare mot en suvernir eller aa kjoepe dagens ferske hummer for 8 cuc. Det ble egentlig veldig masete til slutt. Ble ogsaa mast paa aa dra paa hesteriding til et fossefall, noe vi bet paa. det resulterte i brannsaar paa rumpa og et fossefall uten vann. Noe vi bare kan le av naa, selv om det ikke gikk an aa sitte paa flere dager. Stoele og slitene bestemte vi oss for aa dra tilbake til Havana. Vi foelte oss egentlig litt mette paa Cuba etter 8 dager og ville egentlig dra videre. De siste dagene ble tilbragt mye paa rommet og ruslende rundt i Havanas gater. Ettersom maten paa Cuba ikke er saerlig god heller, ble vi veldig klare for Mexico.

Etter en natt i Cancun fant vi fort ut at vi ville paa Isla Mujeres som er en vannvittig fin og liten oy. Krystallklart vann, hvite strender og sjarmerende gater. Det foerste vi gjorde var selvfoelgelig aa spise nachos med guacemole og salsa. Endelig litt smak!!
Vi bodde paa et hostell hvor vi ble kjent med noen svensker som vi har hengt med frem til Playa del Carmen hvor vi er naa. Vi opplevde oya med aa leie en golfbil som vi kjoerte med rundt hele oyen paa en formiddag, utrolig morsomt aa synge on the road again mens vi cruiset i 30 km i timen langs kysten =). Det blir fort golf bil fra San Francisco til L A ogsaa!!!
Det ble endelig litt volleyball paa stranden igjen og bra strand fester paa kveldene.

I Playa del Varmen har vi faatt feiret 24 aars dagen til Jens med brask og bram. Det ble beach bed paa stranden med god mat og drikke, videre ble bursdagen feiret paa hostellet med den svenske gjengen og kjent grisefest faktor. Jens ble kledd ut som en ekte meksikaner med sombreros, rytmeinstrumenter, pappegoyeskjorte og tequilla i begge hendene. En av de morsomste kveldene saalangt paa reisen. Vi nyter livet og koser oss tequilla ihjel. I gaar var vi i en nasjonalpark som heter Xel-ha. Der var det all inclusive drikke og mat. Noe som endte i tidenes matorgie=) Fikk ogsaa snakket med delfiner og pappegoyer, tatt en siesta i hengekoya etter aa ha forspist oss, snorklet og raftet i elven med baderinger. Det gikk saa "fort" at vi nesten gikk bakover....

Mexico staar absolutt til forventningene og naa skriker stranden etter oss.
Paa torsdagen venter San Francisco og vi gleder oss vannvittig. Blir nok en tur til Tulum foer det!

Helsingar fraa deres Jens og Magnus