Reiserute

Her kan du følge vår reise til Sør-Afrika (Cape town), Sør-,mellom-Amerika,(Brasil, Argentina, Guatemala, Cuba, Mexico) og til slutt California og NY :)

søndag 1. februar 2009

Cape Town ( Glencairn)

Hei!
Har endelig ankommet foerste reisemaal, Cape Town. Vi ble godt tatt i mot av Nina, Kjetil og Vaarin. ( Venner av Hedvig, sosteren til Magnus)
Vi ble hentet paa flyplassen og dro til huset deres for en deilig lunsj i bakgaarden. Vi blir vartet opp som konger av familien. De bor litt utenfor Cape Town, i et lite sted som heter Glencairn. Det var ikke feil aa komme dit etter et 13 timer paa flyet. Siden har de ikke blitt kvitt oss. De bor nemlig 50 meter fra havet, har eget basseng og stor plass. Kan ikke klage da. Ikke saa dumt aa vaakne opp med panoramautsikt til det Indiske hav.

Vi har allerede satt vaare spor med aa knekke senga, skulle nok jogget litt mer for vi dro :)!!

Dagen etter dro vi paa vin tur til et vin distrikt som heter Stellenbosch. Her dro vi paa noen fantastiske vin gaarder med mye god vin!!! Vi fikk ogsaa se hvor vanvittig natur det er her i Sor Afrika. Hele opplevelsen med vinsmaking og lunsj var ganske luksus og det kostet bare 10 R (ca 7 kr) for 5 glass.
Allikevel fikk vi ikke nok og endte paa drueslang paa vei hjem :)

Samme kveld ble vi matforgiftet av Carpaccio paa Dixies(den lokale restauranten) etter andre dagen. Ble da liggende i nesten to dager.

Fikk allikevel kalvbeina opp dagen etter og kalva oss ned til stranda for aa surfe, men etter det gikk det alle veier.

Naa er vi back on track og tilbrakte lordag kveld paa en vanvittig kul restaurant som heter Cape 2 Cuba. Anbefales for alle som skal hit!

I dag har vi besokt en Town Ship som heter Khayelitsha. Da skjonner man hvor priveligerte vi er i Norge. Mange bor bare i blekkskur og har veldig daarlige kaar. Vi besokte noen venner av Nina og Kjetil og fikk se hvordan de bodde. Der ble vi mott med aapne armer av hele familien. Vi gikk tur rundt i gatene og fikk se hvordan folk lever. Det var musikk paa hvert gate hjoerne og folk var veldig vennlige. Vi fikk ogsaa smug tittet paa en ekte svart gudstjeneste med gospel. Morro. Bra aa oppleve litt ekte afrikansk kultur og vi kommer til aa soerge for aa oppleve mer av det ogsaa.

Har ikke lagt de store planene fremover, men skal holde dere oppdatert.
Vi har hvertfall planer om aa smoere oss med enda mer solfaktor og ikke spise mer paa Dixies.

Bilder kommer senere!!!!!

Vi har det kjempe bra og haaper alt er bra hjemme!

Skal dere sende mail saa kan dere sende til:
Jens: andreha@online.no
Magnus: mfklyve@hotmail.com

Vi kommer til aa skrive fellesmailene her. Vil dere svare direkte saa kan dere bare sende mail.

Hilsen Jens og Magnus

2 kommentarer:

  1. Finn på noe sprell..
    Jeg er klar for noen gode historier 24. feb :)
    Ses snart :)
    Kvakk... Siri

    SvarSlett
  2. Så koselig og endelig høre fra dere..ser ut for at dere koser dere veldig :-)
    Men slang, holder det ikke med at du gjør slike ulovelige ting hjemme...haha
    Kos dere masse videre. Gleder meg til neste blogg og bilder...
    Super stor klem fra Rigmor

    SvarSlett